Tandblekning

Tandblekning kan lyfta dina tänders estetiska sida och ge dig ett vackert friskt leende. Vi på Blanca har stor erfarenhet av tandblekning och guidar dig genom din process.

För att bleka dina tänder på ett säkert sätt bedömer vi din mun före tandblekningen. På så sätt minskar risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar. Eventuell beläggning eller tandsten måste tas bort och det får förstås inte finnas något hål i tänderna.

 

 
TANDBLEK MED OSS!

Stor Erfarenhet

Vi har lång erfarenhet av tandblekning och hjälper dig i dina val. Det finns många delar att diskutera och vi skräddarsyr varje behandling efter just dina behov.

Prisvärda Behandlingar

Vi erbjuder den senaste tekniken till konkurrenskraftiga priser, se vår prislista online eller kontakta oss via telefon, email eller via hemsidan.

 

 

Tandblekning över och underkäke
2800sek
Tandblekning över eller underkäke
1800sek

 

Marina Olsson

/ Kungsholmen

”Jag gjorde min första tandblekning hos Blanca och är supernöjd. Trevligt bemötande, trygg och proffsig miljö, rekommenderas varmt!”

 

Uppkomsten av missfärgningar

Det är naturligt att tänderna med åren förlorar sin naturliga och vita färg och blir mörkare med tiden. Det finns dock andra orsaker till varför missfärgningar uppstår. Den vanligaste anledningen till missfärgningar är intag av mat och dryck, till exempel från kaffe, te, blåbär och rödbetor. En annan stor orsak till missfärgningar är användandet av cigaretter och snus men även användandet av en del läkemedel. Väldigt kall eller varm mat öppnar upp porerna i emaljen och missfärgningarna tränger ner i tanden. Ett tips är att använda sugrör vid intag av drycker som lätt orsakar missfärgningar. Missfärgningar kan åtgärdas med hjälp av tandblekning i Stockholm.Vem kan göra en tandblekning?

Missfärgade och gula tänder blir ur estetiskt synvinkel svåra att acceptera och leva med för individen. Tandblekning i Stockholm blir då lösningen på problemet. Det gäller dock att innan blekning göra en vanlig undersökning hos en legitimerad läkare eller tandhygienist och rådgöra med denna om tänderna kan blekas och hur man i så fall bör gå tillväga. Innan en tandblekning utförs skall eventuella hål lagas och tandsten bör avlägsnas. Det kan även hända att en del existerande fyllningar bör bytas ut för att matcha de blekta tänderna. Det är inte alltid som det rekommenderas att man bleker tänderna. Har man problem med borstskador, isande tandhalsar eller tunn emalj bör man inte bleka tänderna. Dessa besvär kan öka risken för att drabbas av biverkningar i form av isningar. Om man röker eller snusar bör man också avstå ifrån att bleka tänderna eftersom färgämnen i tobak kan försämra resultatet av behandlingen. Gravida och ammande kvinnor bör också avstå från tandblekning Stockholm. Detta på grund av att undersökningar på blekmedlets effekter och biverkningar på foster och barn saknas helt och hållet.

 


Tandblekningsmetoder

Tandblekning har blivit en allt vanligare behandlingsmetod mot missfärgningar. Fina och vita tänder bidrar till ett vackert och hälsosamt leende. Tack vare tandblekning i Stockholm kan man lätt, snabbt och enkelt bli av med de besvärliga missfärgningarna. Tandblekning kan utföras på flera olika sätt. Man kan välja att bleka tänderna hemma eller hos tandläkare eller tandhygienister på tandblekning Stockholm klinikerna. En tandblekning hemma görs med hjälp av specialtillverkade tandskenor och blekmedel som kan köpas från tandkliniker. Medlet appliceras på skenorna och dessa fästes sedan på tänderna under en viss tid. Det är upp till en själv att bestämma hur länge skenorna ska sitta kvar. Den rekommenderade tiden allra första gången är en halvtimme därefter kan tiden ökas. Hur länge skenorna och blekmedlet bör användas är individuellt och beror på hur vita tänder man önskar sig. En tandblekning med laser utförs hos en tandblekning Stockholm klinik. Processen går till på liknande sätt som hemma dock med skillnaden att koncentrationen av blekmedlet är starkare och en laser eller annan ljuskälla används för att påskynda blekningsprocessen. Behandlingen tar endast någon timme och ibland kan ett återbesök behöva göras för att uppnå den vithet som önskas. Ilningar i tänderna kan uppstå både under behandlingen och några dagar efter utförd behandling. Porslinfasader är inte tandblekning, dock kan det vara ett alternativ om man vill få vitare och finare tänder. Detta är dock inte första valet vid tandblekning eftersom det är väldigt kostsamt. Funderar man på eller är intresserad av att utföra en tandblekning kan man alltid rådgöra med många bra kliniker innan.

 

Boka nu

Boka!

Klicka här

 

Biverkningar från tandblekning

Tandblekning kan leda till en del biverkningar. Tandköttet kan bli svullet, sårigt och irriterat. Vid besvär skall man alltid göra ett uppehåll i behandlingen tills tandköttet har läkt. Det är kontakten mellan blekmedlet och tandköttet som orsakar irritationen, speciellt vid användning av de starkare blekmedlen eller om tandskenorna passar dåligt. Därför är det viktigt att få dessa skenor utprovade hos en klinik för tandblekning i Stockholm innan användning.

Andra besvär, i form av ilningar, kan uppstå vid utförandet av en tandblekning. Dessa ilningar beror på att blekmedlet tränger in i tanden och skapar en inflammation i nerven. Besvären avtar ett till två dygn efter det att behandlingen upphör. Mer än hälften av de som utför tandblekning kan uppleva en del lätta till måttliga besvär efter blekningen.

 

 

Hur bra blir resultatet av en tandblekning?

Tänder reagerar olika på behandlingen av tandblekning Stockholm, därför är det svårt att förutsäga hur bra resultatet av tandblekning Stockholm blir. Resultatet påverkas bland annat av:

  • Vilken typ av missfärgningar man har
  • Hur länge man har haft missfärgningarna
  • Tandens ursprungsfärg

 

Har man fyllningar som behöver bytas ut efter en tandblekning Stockholm behandling bör man vänta med detta i en till två veckor. Det är viktigt för att tändernas färg skall hinna stabiliseras efter tandblekning Stockholm behandlingen, men även för att det inte skall finnas kvar rester av blekmedlet. Dessa rester leder nämligen till att plastfyllningsmaterialet som används inte stelnar fullständigt och blir därmed inte tillräckligt hårt. Resultatet av en tandblekning Stockholm håller mellan ett till tre år. Det finns inga utförda undersökningar som visar på att tänderna påverkas av upprepade tandblekningar. Det gäller endast att utföra behandlingen på ett korrekt sätt och följa klinikens anvisningar.


Tandblekning hos oss i Stockholm

Blanca Dental i Stockholm erbjuder alla Stockholms invånare och besökare från andra delar av landet samt turister bra tandblekning på våran praktik i Stockholm.

 

Tandblekning över och underkäke
2800sek
Tandblekning över eller underkäke
1800sek